eendorpinkleur_edited.png
open atelier route.jpg

exposanten

Maak kennis met de exposanten die deel

 nemen aan de AteLIER route  van 2022. 

Aad en Riekie Roeling

Het werk van Aad en Riekie Roeling kunnen jullie zien in de Dom kerk.

 

Na zijn pensionering is Aad Roeling gaan schilderen en hout bewerken, De laatste tijd is hij bezig met de aparte vormen van de bomen waarin de mooiste sculpturen tevoorschijn komen met vaak verrassende effecten.

Riekie Roeling maakt ook schilderijen maar is door haar man aangestoken en vindt het ook heel leuk om houtsculpturen te maken zodat ze deze mooie hobby kunnen delen. 

aad roeling foto_edited_edited.png
aad en riekie roeling foto_edited.jpg

Anja Enthoven

The “earth” without “art” is just “eh”.

 

Anja Enthoven-v Leeuwen is geboren in Maasland en woont nu al weer 32 jaar in De lier. Anja is autodidact en heeft zich verder ontwikkeld door in de boeken te duiken en vele cursussen te volgen. 

Zij zegt over haar werk; ‘Ik geniet van het schilderproces, zoeken naar de juiste balans in vorm, kleur en toon, van de onverwachte reacties van verf en kleur.

Heerlijk om te onderzoeken, te experimenteren met diverse materialen, te spelen....Juist omdat ik zelf zo kan genieten van het schilderproces heb ik 12 jaar geleden de stap genomen om  teken /schildercursussen en ook workshops te gaan geven. Dat vind ik behalve erg leuk ook nog eens heel inspirerend!

 

Sinds kort geeft zij ook lessen en workshops in haar eigen atelier.

Anja werkt graag met diverse media zoals bijvoorbeeld acryl, aquarel, krijt, houtskool en combinaties daarvan. Dit gebeurt op schildersdoek en op papier, zoals nu op Khadi paper, een geschept papier uit India. Zij laat zich leiden door het proces en stapt in op wat er gebeurt, en andersom. 

U bent van harte welkom haar werk te bekijken en kunt Anja aan het werk te zien in haar atelier aan de Burg. Disselkoenlaan 28, De Lier. 

www.oogopschilderkunst.nl

aad roeling foto_edited_edited.png
anja enthoven meisje.jpg

Conny Vollebregt

Conny Vollebregt uit De Lier heeft al tientallen jaren een passie voor boetseren. Ze heeft altijd lessen gevolgd waardoor ze leerde haar gevoelens door middel van klei te laten spreken. De menselijke gestalte en de interactie tussen mensen inspireren Conny.

Ze heeft van nature een realistische stijl en de laatste jaren wordt ze uitgedaagd door collega’s om snel en spontaan te werken. Deze uitlaatklep voor emoties resulteert in vrijer en abstracter werk, echter stralen deze beelden nog meer gevoel uit met net dat stukje extra uit haarzelf.

Conny weet haar werk nog meer te verfraaien door dit te bewerken met het procedé oxide, wat haar beelden nog meer uniek en persoonlijk maakt.

Kom haar werk bekijken bij 't Penseeltje

aad roeling foto_edited_edited.png
foto%20Conny%20Vollebregt_edited.jpg

Edith Smit

Edith Smit geboren 28-06-1940 toont haar werk in de Triangel.

Zij ontwikkelde zich aan de vrije academie in den Haag in meerdere technieken.

Haar werk werd aan bedrijven en particulieren in binnen en buitenland verkocht.

Vanaf het moment dat de corona epidimie begon en daardoor het feit dat we weinig bewegingsruimte meer hadden ben ik weer gaan schilderen,wat geresulteerd heeft in 28 schilderijen die ik op de atelierroute wil exposeren,ze zijn allen ontstaan tijdens corona

 

Het adres van de Triangel is Hoofdstraat 104.

aad roeling foto_edited_edited.png
edith smit fofo_edited.jpg

Gerdien Nieuwenhuizen

Gerdien Nieuwenhuizen-de Maa heeft vanuit een lang gekoesterde wens van haar hobby d’r werk kunnen maken. Spannend blijft het vak altijd want bloemen gaan nooit zonder emotie en nooit zonder onzekerheid. “Maar ik voel me dan als een bloem in een knop; door mijn passie gaan deze groeien tot een fantastisch boeket of arrangement, zodat mijn eerste onzekerheid al gauw plaats maakt voor vertrouwen”.

 

Gerdien is in 2009 gestart met Bloem & Lifestyle in de Lier, na 4 jaar de opleiding bloemsierkunst te hebben gevolgd. De uitdaging in haar vak is om grenzen te verleggen, de kunst van het weglaten en om van bijna niets- iets te kunnen creëren.

Mooie opdrachten en uitdagingen zijn voor Gerdien het arrangeren van een corsoboot. Ze is al zo’n 15 jaar werkzaam geweest voor het Varend Corso. Het creëren van persoonlijk bloemwerk zoals afscheidsbloemen en trouwbloemwerk met alles erop en eraan zijn een grote passie. Een beurs of bruiloft mogen aankleden, mensen inspireren door een (bloemen)workshop te geven blijft ook altijd een leuke uitdaging. Dit wordt dan gegeven bij Anja in het Penseeltje, waar ze ook exposeert tijdens de open atelierroute.

 

Nieuwsgierig neem gerust een kijkje op de website www.bloemenlifestyle.nl

aad roeling foto_edited_edited.png
Gerdien%20nieuwenhuizen%20colage_edited.

Lichel van den Ende

Lichel van den Ende, Beeldend kunstenaar uit de Maasdijk. 

 

Lichel van den Ende verzorgt al ruim 25 jaar performances met zijn draagbare Wearable Art  met modellen, muzikanten en dansers tijdens openingen van kunstmanifestaties,  in binnen- en buitenland, met  2 tot 80 performers.

 

Om al vast te genieten van zijn prachtige unieke werk neem een kijkje op zijn website http://www.lichel.nl

Lichel exposeert bij de Ysbreker, Kralingerweg 12-14

aad roeling foto_edited_edited.png
lichel van den ende foto 2_edited.jpg

Lijda vd Dool

Lijda van  den Dool – van Wuijckhuijse is geboren in Berkel en Rodenrijs ( 1954) en daar als kind opgegroeid. Sinds 1979 woont ze in De Lier met Wim.

Tekenen, schilderen en vooral vormgeven is haar al van jongs af aan bijgebracht door haar kunstzinnige vader.

Diverse cursussen op de Academie voor beeldende kunst en keramische vormgeving hebben Lijda gevormd en haar werken verdiept. Haar leermeesters zijn o.a. Betsy Nijs,  Ad Haring en Hannie van Dort.

Lijda haar werken bestaan voornamelijk uit van klei vervaardigde objecten. De keramische vormen zijn tasjes, mens en dierfiguren. Deze objecten zijn al dan niet Raku gestookt, een  speciale techniek waarbij het glazuur craqueleerd.

Onderwerpen zijn vooral alledaags met een vleugje humor, zoals “nieuws GIERig” en “GEVLEUGELDE vrienden”.

Aan meerdere exposities heeft ze mee mogen werken zoals LAK, Open AteLier route, Kunst10daagse Bergen,      Expositie lezerskunst ND en bij diverse gemeentelijke instellingen.

Zij exposeert bij het 'Doolhof',

Sportlaan 7.

aad roeling foto_edited_edited.png
lijda van den Dool_edited.jpg

Marjolein Burbank

Marjolein Burbank is een kunstenaar die werkt in textiel en papier, de verbindende factor is altijd de draad.

 

In de kunstwerken zie je activisme met een knipoog. Het nieuws /geschiedenis /dagelijkse leven worden verwerkt.

Veel stukken geven niet meteen hun boodschap prijs en vragen om een tweede blik.

Web: marjoleinburbank.weebly.com 

Je vindt haar bij 'de Ysbreker', Kralingerweg 12-14.

aad roeling foto_edited_edited.png
MarjoleinBurbank foto_edited.jpg

Myrthe van Geest

Meer Te Smeden.

Handgemaakte sieraden van zilver en goud met edelstenen en parels.

Ook kan Myrthe van oude sieraden iets nieuws maken, bijvoorbeeld omsmelten of vermaken.

Trouwringen doet ze in opdracht om samen tot een ontwerp te komen.

Myrthe exposeert in het atelier aan de Burgermeester Disselkoenlaan 28.

aad roeling foto_edited_edited.png
myrthe%20van%20geest%20zwart_edited.jpg

Pauline Hertsenberg 

Pauline Hertsenberg exposeert tijdens deze Open AteLIERroute haar beelden die gemaakt zijn van een oud T-shirt of een oude handdoek. 

Door de stoffen in textielverharder te drenken ontstaan de prachtigste beelden die geschikt zijn om uw tuin of balkon op te sieren. De beelden blijven onveranderd mooi in alle weersomstandigheden.

 

Al meer dan twintig jaar begeleidt Pauline in haar atelier deelnemers in zeer uiteenlopende workshops en cursussen, van beeldhouwen en mozaïeken tot schilderen en tekenen, op elk niveau. Haar passie is dan ook om de ‘ik-ben-niet-zo-creatief-mensen’ met een mooi zelfgemaakt werkstuk naar huis te laten gaan. De laagdrempelige sfeer in het atelier maakt dat iedereen, zowel beginner als gevorderde, het hele jaar welkom is om aan te sluiten. 

Hobby Atelier Bizzie, Rembrandtstraat 15:

aad roeling foto_edited_edited.png
paulien hertzenberg_edited.jpg

Thea Bonnecroy

Thea Bonnecroy van Steenslag94 bewerkt steen op ambachtelijke wijze.

 

Het dun bewerken van de steen behoort tot ėėn van haar grootste uitdagingen. De ambitie om te groeien is haar zoektocht in steen. De uiterlijke hardheid aftasten, begrijpen, voelen en samen veranderen.

 

In haar werk is Thea op zoek naar beweging en gevoel zonder tussenkomst van regels. In 2001 heeft ze zich als beeldend kunstenaar gevestigd in haar atelier Steenslag94, waar ook lessen te volgen zijn. Atelier Steenslag94 is gast op de Kralingerweg 12-14, De Lier. 

 

www.theabonnecroy.nl    www.steenslag94.nl

aad roeling foto_edited_edited.png
foto thea bonnecroy.jpg

Yvonne Olsthoorn

Yvonne Olsthoorn maakt schilderijen van acryl.

Haar manier van schilderen is los ,geïnspireerd op het impressionisme.

Op de VAK in Delft heeft ze het vak modeltekenen gevolgd.  Door zelfstudie heeft Yvonne haar manier van schilderen verder ontwikkeld .

Haar schilderkunst hangt bij Zuidgeest, Hoogweg 15b.

aad roeling foto_edited_edited.png
foto%20yvonne%20olsthoorn_edited.jpg

Adrie Zuidgeest

Adrie Zuidgeest vd Dool woont niet meer op de Hoogweg 15b, maar er wordt nog wel geëxposeerd voor de atelierroute. Het is fijn dat de huidige bewoners de kas beschikbaar stellen.


Adrie is geregeld creatief bezig met boetseren en schilderen, en is aan ht schilderen in het Anker, waar Chris Hansler de schildergroep begeleid.

haar werk kunt u dus bewonderen aan de Hoogweg 15b. 

aad roeling foto_edited_edited.png
adrie%20zuidgeest%20schilderij_edited.jp

Chris Hansler

Beeldend kunstenaar Chris Hansler bouwde decennia geleden al naam op als portrettist.

Het tekenpotlood was en is nog steeds het instrument waarmee de
Rotterdamse Kunstacademie gestudeerde Hansler een zeer gedetailleerde
gelijkenis met het model op het papier vastlegt.

In zijn vrije schilder- en tekenwerk in acryl en pastel bindt hij zich
niet aan een stijl of genre.

U kunt zijn kunst bekijken bij de Triangel, Hoofdstraat 104.

aad roeling foto_edited_edited.png
chris hansler Landschapimpressie.jpg

Corry van Dorp

Ontwerpt en maakt o.a. sieraden en objecten. Zij laat zich in haar werk inspireren door haar directe omgeving.


Werkt het liefst met alledaagse materialen zoals papier, textiel, metaal, rubber en spullen die zij vindt in de natuur en op het strand.


Corrie heeft een passie voor ordening, ritmes en structuren, die zie je dus steeds terug in haar sieraden en objecten.
Materialen samenvoegen, bewerken en vervreemden tot een nieuwe eenheid en harmonie. Haar liefde voor boeken en literatuur zie je terug in de vorm van teksten, tekens en handschriften.


Het experiment is voor haar heel belangrijk. Voortdurend zoeken naar nieuwe vormen en mogelijkheden, nieuwe combinaties ontdekken en je steeds weer laten verrassen.

 

Corry exposeert haar sieraden in de Domkerk.

aad roeling foto_edited_edited.png
zwart%20wit%20ketting%20corrie%20van%20d

El van Leersum

El van Leersum is bekend in Hoek van Holland en ver daarbuiten. In België, Duitsland, Amerika en Canada worden haar schilderijen gekocht. Haar werk hangt op prominente plaatsen zoals o.a. wachtkamers, restaurants en woonhuizen. Onlangs beschilderde ze de lift van een bekend Hoeks restaurant.

Het Bonnefanten museum in Maastricht heeft vier werken aangekocht.

Zij schildert Dikke dames, Franse straatjes, hamburgers en frites. Haar manier van schilderen is authentiek. Te herkennen aan haar stijl, felle kleuren, teksten en humor. Haar Franse en New Yorkse straten zijn iets serieuzer. Die bijzondere vakantie ervaringen wil zij ook graag delen

Na vele jaren evenementen organiseren wilde zij fulltime met kunst bezig zijn. Dat is gelukt! Haar werk is bekend en veel mensen herkennen het. 

Haar schilderijen kun je komen bekijken bij t Penseeltje, Oudecampsweg 9.

aad roeling foto_edited_edited.png
el van leersum audrey.jpg

........

.....

aad roeling foto_edited_edited.png
Vijfwal Houten

Bianca van den Berg

Bianca van den Berg is geboren en wonende in de Lier.

Zij maakt schilderijen met acrylverf. Ze is autodidact net als haar moeder Gré Bijl. Ook zij maakt schilderijen, en heeft haar dochter van jongs af aan gemotiveerd in het tekenen en schilderen.

Bianca's grootste passie zijn haar paarden, en die staan daarom vaak model voor haar schilderijen.

Ook geeft zij workshops paard schilderen op haar eigen paardenstal. Dit is tevens de locatie waar zij deze kunstroute exposeert. Aan het fietspad, het overtoomsepad ter hoogte van lange broekweg 82 in Naaldwijk.

aad roeling foto_edited_edited.png
Bianca van den Berg foto_edited.jpg

Manja en Hans Korving

Manja en Hans Korving zijn glaskunstenaars die zich hebben gespecialiseerd in glasfusen.

Glasfusen is het samensmelten van verschillende stukken glas in een oven bij een temperatuur tot 810°C. Zij voeren dit uit in een klein atelier dat ze thuis hebben ingericht.

 

Ze maken ieder eigen werk en hebben verschillende specialisaties. Ideeën werken ze zowel samen als individueel uit. Ze inspireren elkaar en laten zich inspireren door alles wat ze tegenkomen. Door het ontberen van een ruime werkplek is het een uitdaging om met een minimum aan hulpmiddelen oorspronkelijke “Glasdingen” te maken, steeds vaker in combinatie met andere materialen zoals hout, steen en keramiek. Mallen voor schalen e.d. ontwerpt en maakt Hans in de regel zelf van gasbeton of gips.

 

Hans geeft ook workshops glasfusen en pâte de verre (fijngestampt glas “glaspasta”) voor één of twee personen. Manja is een kei in het vormgeven van taferelen en werkt ook veel met de vlam.

Hans en Manja exposeren in de Domkerk.

aad roeling foto_edited_edited.png
foto manja en hans korving glasplaatjes.

Marjan Ruigrok

Marjan Ruigrok is naast haar liefde voor tekenen ook als een blok gevallen voor het boetseren met klei. Ze laat zich hierbij inspireren door de vormen van mens en dier.

Haar grote liefde voor paarden zie je vaak terug in haar werk. Fantasie of naar werkelijkheid.

Al 10 jaar heeft ze boetseerles bij Hannie van Dort, via VU Westland en de laatste anderhalf jaar heeft ze daarbij op de Kleiacademie in Amsterdam kennis gemaakt met het draaien van potten en schalen.

De beelden van Marjan zijn afgewerkt met glazuur, oxides, raku of acryl in rustige kleuren zodat de vorm van het beeld goed tot zijn recht komt.

 

Marjan exposeert met haar beelden in de Domkerk.

aad roeling foto_edited_edited.png
paardenhoofd marjan.jpg

Mischa Koorneef

Als kunstfotograaf is Mischa Koorneef een echte autodidact. Eind vorige eeuw is hij begonnen met onderwaterfotografie (en videografie), maar tegenwoordig is hij vooral internationaal bekend om zijn artistiek naakt en portretten. Veelal werkt hij in opdracht (reclame-fotografie) maar sinds een paar jaar richt hij zich ook op vrij werk zoals zijn Liquid Art serie en zijn project “Het Gezicht van Maassluis”. Zijn inspiratie haalt hij uit de mens, de natuur, de wetenschap en de kunst.

In zijn artistieke naaktfoto’s is niet alleen het lijnenspel erg belangrijk, maar ook de vorm. Zijn werk wordt door velen als netjes naakt bestempeld en die kreet is hij uiteindelijk zelf ook maar gaan gebruiken.

Bij zijn portretten draait het vaak om de emotie, maar ook om beauty omdat hij veel ‘Missen’ fotografeert. Een zakelijk portret zal er heel anders uitzien dan een familiefoto voor oma of voor je partner.

Hij geeft veel workshops en cursussen op het gebied van fotografie en Photoshop.
www.FotoFinis.nl

Mischa laat zijn werk zien in de Timmerwerf, Hoofdstraat 63.

aad roeling foto_edited_edited.png
mischa koorneef.jpg

Roeland van Reem

Roeland van Reem schildert voornamelijk landschappen, bloemstillevens en zee gezichten in olieverf op linnen of paneel. Op deze kunstroute laat hij tevens miniatuurschilderijen zien.

Vaak schildert hij vanuit het geheugen. Zo wordt een bos bloemen of een foto van een landschap zeer intensief en selectief bekeken. De bedoeling is dat de voornaamste elementen uit het te schilderen onderwerp in het geheugen worden gegrift. Daarna wordt er in het atelier geschilderd, met het bekeken onderwerp in gedachten. Daarnaast wordt ook geheel vanuit het geheugen en de verbeelding gewerkt. Deze methode geeft veel ruimte aan spontaniteit en een meer persoonlijke [kleur-]registratie. Dat dit mogelijk ten koste gaat van een compleet waarheidsgetrouw eindproduct, vindt hij ondergeschikt, want stemming en sfeer worden door hem in zijn werk belangrijker gevonden, dan exacte reproductie.

Van Reem houdt atelier in Maasland. Voor de verdere ontwikkeling van zijn landschappen, heeft hij diverse workshops gevolgd bij Roos Schuring en Gerard van de Weerd. Hij exposeert regelmatig in het land en is lid van de Stg. Maassluise Kunstenaars en het Westlands kunstcollectief WIT. De schilderijen zijn te zien in de Domkerk.

aad roeling foto_edited_edited.png
Roeland van Reem foto.jpg

Ton en Ellen vd Arend

Ton van der Arend is een geboren westlander uit Monster en woont nu 5 jaar in de Lier.

Tekenen en schetsen heeft hij van kinds af aan graag gedaan. Met schilderen is hij 15 jaar geleden begonnen, eerst aquarel.

Nadat hij zich aangesloten had bij de schilder club AKW, is hij met olieverf gaan schilderen. Hier heeft hij veel ervaring op gedaan. Sinds kort heeft hij ook het tekenen met houtskool opgepakt. De onderwerpen zijn uit één lopend van landschapen en portretten. Het belangrijkste is dat het hem boeit en een uitdaging geeft.

 

Hij exposeert thuis, Jan Vermeerplein 17.

aad roeling foto_edited_edited.png
ton van der arend foto_edited.jpg

Anja Keijzer

Anja Keijzer is geboren op de boerderij aan de Oudecampsweg 9 in De Lier. 

Ze schildert al ongeveer 38 jaar, en heeft al 25 jaar haar atelier/winkel ’t Penseeltje op de boerderij waar haar zus Marianne en zwager Henk wonen.

  

Anja schildert graag kleurrijke bloemen en groenten. Bloemen blijven inspireren door de diversiteit van bloemen en de verschillende kleuren.  

                 

Ook schildert ze graag figuratief in combinatie met mixed media. Schilderen doet Anja met acrylverf laag over laag om zo de mooie intense volle kleuren te krijgen. Tijdens de Lierse atelier route laat ze diverse schildertechnieken zien.  

 

Anja schildert met veel plezier, en hoopt dat je dat in haar werk terug  kan zien.   

aad roeling foto_edited_edited.png
anja%20keijzer%20irissen_edited.jpg

Ellen Bodmann

Ellen Bodmann heeft van haar passie haar werk gemaakt: tekenen en schilderen in opdracht en het geven van diverse cursussen in haar eigen atelier in Den Haag.

Zij heeft een gelaagde manier van werken in pastelkrijt, houtskool, olie- en acrylverf alsmede aquarel, waarbij zij streeft naar een realistische en gedetailleerde weergave van haar zeer uiteenlopende onderwerpen, met als favoriet 'mens en dier'.

Ellen exposeert bij Boekestijn, Oudecampsweg 4

aad roeling foto_edited_edited.png
ellen bodmann eva.jpg

Diana Walravens

“Kleur hoort bij mijn primaire levensbehoeften. Ik vind het heerlijk om kleurvlakken te laten dansen in een lijnenspel. Met glas en lood kan ik de helderheid en het sprankelende benaderen van wat er in mijn hoofd afspeelt. Na 21 jaar ben ik nog steeds verwonderd wanneer (dag)licht mijn werk levendig maakt.”

Diana Walravens, geboren en wonend in Roosendaal, maakt glas in lood panelen. Naast vrij werk, ook in opdracht. Na een bezoek en een praatje is zij in staat een uniek en persoonlijk werk voor u te maken, die volgens velen meteen “eigen” voelt.


De werken die u tijdens deze openatelier kan bekijken, zijn persoonlijke verhalen, verwerkt in een schilderij van glas en lood.
 

​Diana’s kleuren bekijken kan op www.dianawalravens.nl en tijdens de open atelier route bij Zuidgeest, Hoogweg 15b

aad roeling foto_edited_edited.png
regenboog%20Diana%20Walravens_edited.jpg

Evert vd Dool

Evert van den Dool exposeert bij zijn eigen plekje de “Doolhof” aan de Sportlaan 19.

,,In de druivenkas mag ik mijn gedachten vorm geven” zegt Evert.

Hij laat tijdens de atelier route staal in combinatie met hout zien.

aad roeling foto_edited_edited.png
evert%20tatel%20tafel_edited.jpg

John Bijl

Amateur schilder John Bijl is geboren in 1951 in De Lier.

Schilderen, tekenen en airbrushen is voor John een fijne hobby waar hij zijn creativiteit in kwijt kan.

Hij tekende op zeer jonge leeftijd al heel veel , op de lagere school viel hij al op bij meesters en juffen. Met schilderen begon John al op 12 jarige leeftijd. En later heeft hij ook airbrush zich zelf aangeleerd hij is namelijk autodidact hij heeft veel technieken zich zelf aangeleerd. 

Hij geef ook al een aantal jaren kleinschalige cursussen in olieverf  schilderen en airbrushen zodat hij veel aandacht heeft voor de cursisten. John heeft ook in de jaren vele muur schilderingen gemaakt.

Hij heeft de genen doorgeven aan twee zoons Michel en Pascal en dochter Jamie , maar de kleinkinderen kunnen  het ook schitterend en  komen vaak schilderen bij hun opa en daar is opa John zeer trots op .

John exposeert in zijn eigen atelier, Lindenhof 4.

aad roeling foto_edited_edited.png
John Bijl foto_edited.jpg

Kees Stolze en Wim van Delft

Locatie ‘ de Ysbreker’

Voorheen was de tuin en het woonhuis van Kees Stolze en Wim van Delft in het midden van het dorp een terugkerende locatie in de route.

Nu zijn zij verhuisd wonen samen met samen met Cobi en Arie, en Anneke en Henk op boerderij ‘de Ysbreker‘,  een idyllisch plekje aan de Kralingerweg 12-14.

Zij geven Marjolein Burbank, Lichel van den Ende en Thea Bonnecroy de gelegenheid om te exposeren.

aad roeling foto_edited_edited.png
huissleutels

Marijke van Ruyven en Nelleke de Ligt

Marijke van Ruyven en Nelleke de Ligt hebben samen de stoute schoenen aangetrokken om hun kunstzinnige activiteiten op het gebied van keramiek aan te vullen met een geheel andere materie, te weten parels, bewerkt naar een eigentijds beeld. “Love for Pearls” is zeer verheugd mee te  doen met de 13e open Atelier Route.

 

Marijke en Nelleke kennen elkaar sinds de jaren ’90 en werken vanaf die tijd ook regelmatig samen. Hoewel ieder een eigen karakter van werken heeft, weten ze altijd een harmonie te creëren in het eindresultaat. Marijke heeft altijd de voorkeur gehad om de draaischijf te gebruiken, terwijl Nelleke zich veel meer toelegt op het handvormen. Totaal andere technieken en inzichten.

Het is dan ook uitdagend om te zien hoezeer deze verschillende inzichten dan in de nieuwe samenwerking naar voren komen. Gewaagd, creatief, uitdagend en graag gezien  zijn opmerkingen die je veelvuldig hoort.  Zij zullen u graag aan de stand bij Zuidgeest, Hoogweg 15b, verwelkomen en van uitgebreide uitleg voorzien. 

aad roeling foto_edited_edited.png
foto%20marijke%20en%20nelleke%20hanger_e

Monique Groenenboom

Ik ben Monique Groenenboom en twintig jaar geleden begonnen met schilderen om mijn creatieve kant en daarmee mijn rechterhersenhelft verder te ontwikkelen. Ik werd al snel gegrepen door kleur en perspectief als welkome afwisseling van mijn werkend leven tussen grijze pakken. Ik heb verschillende schilderlessen gevolgd in Huizen en in de Lier bij Anja Enthoven. Ik woon nu in Den Haag en exposeer samen met Tineke Groenewegen aan de Hoefweg 34B.

In de eerste jaren ben ik geïnspireerd door de impressionisten en de kubisten zoals Monet en Franz Marck. Het vernieuwende karakter van hun werk in hun tijd heeft mij  aangezet om ook met mijn creativiteit de grenzen op te zoeken. Mijn werk is niet alleen divers in kleurgebruik, maar ook in thema’s: bloemen, stadsgezichten of dieren. Ik werk het liefst met acryl omdat ik daarmee spontaan kan beginnen en intuïtief kan verder gaan. Een schilderwerk is voor mij af als er dynamiek is ontstaan tussen de verschillende beeldelementen. 
 

aad roeling foto_edited_edited.png
Monique Groenenboom_edited.jpg

Pascal Bijl

Pascal Bijl is geboren en wonend in De Lier. Als kind tekende hij al graag.  Sinds drie jaar heeft hij zijn hobby weer opgepakt en is begonnen met schilderen.

Hij heeft zijn talent geërfd van zijn vader John Bijl, die ook met de atelier route mee doet.  Pascal is net als zijn vader autodidact

Pascal schildert met acrylverf en vindt het leuk om te experimenteren met diverse technieken. Zoals bijvoorbeeld gebruik van de kwast in combinatie met een palletmes.

Hij vindt het een uitdaging  om verschillende werken te maken van abstract tot klassiek.  Tevens schildert hij graag een portret van zijn zoon.

 

Zijn werk is te bezichtigen in de paarden stal  bij Bianca van den Berg, aan het fietspad Overtoomsepad. Ter hoogte van lange broekweg 82 wordt het met borden aan gegeven. Van daar nog 200 meter.

aad roeling foto_edited_edited.png
Pascal Bijl foto_edited.jpg

Suzanne Boekestijn

Een expositie over zien en gezien worden.

Door het toepassen van verschillende technieken, zoals foto transfer, stempelen, schrijven, collage etc., ook wel Mixed Media genoemd, zijn er verschillende werken te zien. Met behulp van verschillende materialen zoals verf, foto’s, krijt, inkt, bladgoud en hergebruik van onder andere papier, theezakjes en cd’s is er iedere keer iets nieuws te ontdekken.

Wat zie jij en wat ziet jou?

Suzanne Boekestijn is een geboren en getogen Lierse. In haar ouderlijk huis exposeert zij met haar Mixed Media schilderijen.

Naast Mixed Media is zij ook veel bezig met papier en heeft voor papier liefhebbers een Papercafé opgericht en geeft ze verschillende workshops.

Meer info:  www.purplelilynl/creations.

Suzanne exposeert aan de Kijckerweg 106a

aad roeling foto_edited_edited.png
Suzanne Boekestijn foto _edited.jpg

Tineke Groenewegen

Ik ben Tineke Groenewegen- van Leeuwen en ik schilder alweer ruim 10 jaar. Ik heb les gehad in botanisch tekenen en heb diverse workshops gevolgd.

 

Sinds 8 jaar ben ik op cursus bij Anja Enthoven. Ik ben geïnspireerd door het kleurgebruik van impressionisten zoals Degas, Renoir en Monet. Ik werk met aquarel, acryl, inkt en olieverf en geniet van de creatieve mogelijkheden die gemengde techniek biedt. Elke keer ben ik weer benieuwd hoe een schilderstuk zich ontwikkelt.

Je kunt mijn werk bewonderen op mijn Locatie: Hoefweg 34B

aad roeling foto_edited_edited.png
tineke groenewegen foto_edited.jpg
  • Facebook