eendorpinkleur_edited.png

exposanten

Maak kennis met de exposanten die deel zouden nemen aan de AteLIER route  van 2020. Zodra bekend is wie er in 2022 exposeren, zullen we deze informatie aanpassen.

Aad en Riekie Roeling

Het werk van Aad en Riekie Roeling kunnen jullie zien in de Dom kerk.

 

Na zijn pensionering is Aad Roeling gaan schilderen en hout bewerken, De laatste tijd is hij bezig met de aparte vormen van de bomen waarin de mooiste sculpturen tevoorschijn komen met vaak verrassende effecten.

Riekie Roeling maakt ook schilderijen maar is door haar man aangestoken en vindt het ook heel leuk om houtsculpturen te maken zodat ze deze mooie hobby kunnen delen. 

aad%20roeling%20meeuw_edited.jpg

Anja Enthoven

The “earth” without “art” is just “eh”.

 

Anja Enthoven-v Leeuwen is geboren in Maasland en woont nu al weer 32 jaar in De lier. Anja is autodidact en heeft zich verder ontwikkeld door in de boeken te duiken en vele cursussen te volgen. 

Zij zegt over haar werk; ‘Ik geniet van het schilderproces, zoeken naar de juiste balans in vorm, kleur en toon, van de onverwachte reacties van verf en kleur.

Heerlijk om te onderzoeken, te experimenteren met diverse materialen, te spelen....Juist omdat ik zelf zo kan genieten van het schilderproces heb ik 12 jaar geleden de stap genomen om  teken /schildercursussen en ook workshops te gaan geven. Dat vind ik behalve erg leuk ook nog eens heel inspirerend!

 

Sinds kort geeft zij ook lessen en workshops in haar eigen atelier.

Anja werkt graag met diverse media zoals bijvoorbeeld acryl, aquarel, krijt, houtskool en combinaties daarvan. Dit gebeurt op schildersdoek en op papier, zoals nu op Khadi paper, een geschept papier uit India. Zij laat zich leiden door het proces en stapt in op wat er gebeurt, en andersom. 

U bent van harte welkom haar werk te bekijken en kunt Anja aan het werk te zien in haar atelier aan de Burg. Disselkoenlaan 28, De Lier. 

www.oogopschilderkunst.nl

anja enthoven meisje.jpg

Conny Vollebregt

Conny Vollebregt uit De Lier heeft al tientallen jaren een passie voor boetseren. Ze heeft altijd lessen gevolgd waardoor ze leerde haar gevoelens door middel van klei te laten spreken. De menselijke gestalte en de interactie tussen mensen inspireren Conny.

Ze heeft van nature een realistische stijl en de laatste jaren wordt ze uitgedaagd door collega’s om snel en spontaan te werken. Deze uitlaatklep voor emoties resulteert in vrijer en abstracter werk, echter stralen deze beelden nog meer gevoel uit met net dat stukje extra uit haarzelf.

Conny weet haar werk nog meer te verfraaien door dit te bewerken met het procedé oxide, wat haar beelden nog meer uniek en persoonlijk maakt.

Kom haar werk bekijken bij 't Penseeltje

foto%20Conny%20Vollebregt_edited.jpg

Edith Smit

Edith Smit geboren 28-06-1940 toont haar werk in de Triangel.

Het bestaat uit muziekinstrumenten, gemaakt tussen 1996 en 2005. Zij ontwikkelde zich aan de vrije academie in den Haag in meerdere technieken.

Haar werk werd aan bedrijven en particulieren in binnen en buitenland verkocht.

Het meest recente werk bestaat uit collages ontstaan vanuit haar eigen fotowerk en tevens te zien op de open atelier route

edith%20smit%20viool_edited.jpg

Gerdien Nieuwenhuizen

Gerdien Nieuwenhuizen-de Maa heeft vanuit een lang gekoesterde wens van haar hobby d’r werk kunnen maken. Spannend blijft het vak altijd want bloemen gaan nooit zonder emotie en nooit zonder onzekerheid. “Maar ik voel me dan als een bloem in een knop; door mijn passie gaan deze groeien tot een fantastisch boeket of arrangement, zodat mijn eerste onzekerheid al gauw plaats maakt voor vertrouwen”.

 

Gerdien is in 2009 gestart met Bloem & Lifestyle in de Lier, na 4 jaar de opleiding bloemsierkunst te hebben gevolgd. De uitdaging in haar vak is om grenzen te verleggen, de kunst van het weglaten en om van bijna niets- iets te kunnen creëren.

Mooie opdrachten en uitdagingen zijn voor Gerdien het arrangeren van een corsoboot. Ze is al zo’n 15 jaar werkzaam geweest voor het Varend Corso. Het creëren van persoonlijk bloemwerk zoals afscheidsbloemen en trouwbloemwerk met alles erop en eraan zijn een grote passie. Een beurs of bruiloft mogen aankleden, mensen inspireren door een (bloemen)workshop te geven blijft ook altijd een leuke uitdaging. Dit wordt dan gegeven bij Anja in het Penseeltje, waar ze ook exposeert tijdens de open atelierroute.

 

Nieuwsgierig neem gerust een kijkje op de website www.bloemenlifestyle.nl

Gerdien%20nieuwenhuizen%20colage_edited.

Judith Groenewegen

Judith Groenewegen is getrouwd en moeder van 4 kinderen.  Ze woont in het buitengebied van De Lier waar haar man bloemen kweekt en waar ze gebruik maakt van een kleine ruimte in zijn bedrijf als atelier.

Judith maakt schilderijen waarbij ze gebruik maak van kruissteekpatronen. Het zijn XL-borduurwerken voor aan de muur. Het garen dat gebruikt wordt is afvalmateriaal uit de textielindustrie.

Ze vindt het tof om oude technieken in een nieuw jasje te steken. Alle schilderijen die ze maakt zijn uniek, dus je hebt echt iets bijzonders aan de muur.

Judith maakt ook graag werk in opdracht wat past bij jouw wensen, kleuren, dromen, leven of als geschenk voor een ander. 

Bekijk de kunst van Judith bij Bijzonder, Hoofdstraat 7

judith groenewegen roos.jpg

Lijda vd Dool

Lijda van  den Dool – van Wuijckhuijse is geboren in Berkel en Rodenrijs ( 1954) en daar als kind opgegroeid. Sinds 1979 woont ze in De Lier met Wim.

Tekenen, schilderen en vooral vormgeven is haar al van jongs af aan bijgebracht door haar kunstzinnige vader.

Diverse cursussen op de Academie voor beeldende kunst en keramische vormgeving hebben Lijda gevormd en haar werken verdiept. Haar leermeesters zijn o.a. Betsy Nijs,  Ad Haring en Hannie van Dort.

Lijda haar werken bestaan voornamelijk uit van klei vervaardigde objecten. De keramische vormen zijn tasjes, mens en dierfiguren. Deze objecten zijn al dan niet Raku gestookt, een  speciale techniek waarbij het glazuur craqueleerd.

Onderwerpen zijn vooral alledaags met een vleugje humor, zoals “nieuws GIERig” en “GEVLEUGELDE vrienden”.

Aan meerdere exposities heeft ze mee mogen werken zoals LAK, Open AteLier route, Kunst10daagse Bergen,      Expositie lezerskunst ND en bij diverse gemeentelijke instellingen.

Zij exposeert bij het 'Doolhof',

Sportlaan 7.

vogels lijda van den dool.jpg

Marjolein Burbank

Marjolein Burbank is een kunstenaar die werkt in textiel en papier, de verbindende factor is altijd de draad.

 

In de kunstwerken zie je activisme met een knipoog. Het nieuws /geschiedenis /dagelijkse leven worden verwerkt.

Veel stukken geven niet meteen hun boodschap prijs en vragen om een tweede blik.

Web: marjoleinburbank.weebly.com 

Je vindt haar bij 'de Ysbreker', Kralingerweg 12-14.

marjolein burbank.jpg

Myrthe van Geest

Meer Te Smeden.

Handgemaakte sieraden van zilver en goud met edelstenen en parels.

Ook kan Myrthe van oude sieraden iets nieuws maken, bijvoorbeeld omsmelten of vermaken.

Trouwringen doet ze in opdracht om samen tot een ontwerp te komen.

Myrthe exposeert in het atelier aan de Burgermeester Disselkoenlaan 28.

myrthe%20van%20geest%20zwart_edited.jpg

Roeland van Reem

Roeland van Reem schildert voornamelijk landschappen, bloemstillevens en zee gezichten in olieverf op linnen of paneel. Op deze kunstroute laat hij tevens miniatuurschilderijen zien.

Vaak schildert hij vanuit het geheugen. Zo wordt een bos bloemen of een foto van een landschap zeer intensief en selectief bekeken. De bedoeling is dat de voornaamste elementen uit het te schilderen onderwerp in het geheugen worden gegrift. Daarna wordt er in het atelier geschilderd, met het bekeken onderwerp in gedachten. Daarnaast wordt ook geheel vanuit het geheugen en de verbeelding gewerkt. Deze methode geeft veel ruimte aan spontaniteit en een meer persoonlijke [kleur-]registratie. Dat dit mogelijk ten koste gaat van een compleet waarheidsgetrouw eindproduct, vindt hij ondergeschikt, want stemming en sfeer worden door hem in zijn werk belangrijker gevonden, dan exacte reproductie.

Van Reem houdt atelier in Maasland. Voor de verdere ontwikkeling van zijn landschappen, heeft hij diverse workshops gevolgd bij Roos Schuring en Gerard van de Weerd. Hij exposeert regelmatig in het land en is lid van de Stg. Maassluise Kunstenaars en het Westlands kunstcollectief WIT. De schilderijen zijn te zien in de Domkerk.

Droogliggen, roeland van reem.jpg

Ton en Ellen vd Arend

Ton van der Arend is een geboren westlander uit Monster en woon nu 3 jaar in de Lier.

Tekenen en schetsen heeft hij van kinds af aan graag gedaan.

Met schilderen is hij 12 jaar geleden begonnen, eerst aquarel.

Nadat hij zich aangesloten had bij de schilder club AKW, is hij met olie verf gaan schilderen.

Hier heeft hij veel ervaring op gedaan. De onderwerpen zijn uit één lopend van landschapen en portretten. Het belangrijkste is dat het hem boeit en een uitdaging geeft. Hij exposeert thuis, Jan Vermeerplein 17.

ton%20van%20der%20arend%20hond_edited.jp

Adrie Zuidgeest

Adrie Zuidgeest vd Dool woont nu nog op de Hoogweg 15b, waar ook een locatie van de atelierroute is. Het zal de laatste keer op dit adres zijn want Adrie gaat verhuizen.


Adrie is geregeld creatief bezig met boetseren en schilderen, en heeft in haar fruitbomen kas ook 10 jaar lang een groep mensen gehad om te schilderen , en er hebben andere leuke activiteiten plaats gevonden. Maar aan alles komt een eind.

adrie%20zuidgeest%20schilderij_edited.jp

Chris Hansler

Beeldend kunstenaar Chris Hansler bouwde decennia geleden al naam op als portrettist.

Het tekenpotlood was en is nog steeds het instrument waarmee de
Rotterdamse Kunstacademie gestudeerde Hansler een zeer gedetailleerde
gelijkenis met het model op het papier vastlegt.

In zijn vrije schilder- en tekenwerk in acryl en pastel bindt hij zich
niet aan een stijl of genre.

U kunt zijn kunst bekijken bij de Triangel, Hoofdstraat 104.

chris hansler Landschapimpressie.jpg

Corry van Dorp

Ontwerpt en maakt o.a. sieraden en objecten. Zij laat zich in haar werk inspireren door haar directe omgeving.


Werkt het liefst met alledaagse materialen zoals papier, textiel, metaal, rubber en spullen die zij vindt in de natuur en op het strand.


Corrie heeft een passie voor ordening, ritmes en structuren, die zie je dus steeds terug in haar sieraden en objecten.
Materialen samenvoegen, bewerken en vervreemden tot een nieuwe eenheid en harmonie. Haar liefde voor boeken en literatuur zie je terug in de vorm van teksten, tekens en handschriften.


Het experiment is voor haar heel belangrijk. Voortdurend zoeken naar nieuwe vormen en mogelijkheden, nieuwe combinaties ontdekken en je steeds weer laten verrassen.

 

Corry exposeert haar sieraden in de Domkerk.

zwart%20wit%20ketting%20corrie%20van%20d

El van Leersum

El van Leersum is bekend in Hoek van Holland en ver daarbuiten. In België, Duitsland, Amerika en Canada worden haar schilderijen gekocht. Haar werk hangt op prominente plaatsen zoals o.a. wachtkamers, restaurants en woonhuizen. Onlangs beschilderde ze de lift van een bekend Hoeks restaurant.

Het Bonnefanten museum in Maastricht heeft vier werken aangekocht.

Zij schildert Dikke dames, Franse straatjes, hamburgers en frites. Haar manier van schilderen is authentiek. Te herkennen aan haar stijl, felle kleuren, teksten en humor. Haar Franse en New Yorkse straten zijn iets serieuzer. Die bijzondere vakantie ervaringen wil zij ook graag delen

Na vele jaren evenementen organiseren wilde zij fulltime met kunst bezig zijn. Dat is gelukt! Haar werk is bekend en veel mensen herkennen het. 

Haar schilderijen kun je komen bekijken bij t Penseeltje, Oudecampsweg 9.

el van leersum audrey.jpg

Jan Bijl

Jan Bijl is een geboren (1937) en getogen Lierenaar. Als kind ontwikkelde hij veel passie voor tekenen en bleek hij wel over talent te beschikken. Dat maakte dat hij later overgegaan is op het schilderen van landschappen, portretten, vrouwelijk naakt en het werken met pastel. Toen hij in 1986 een eigen atelier kreeg is hij zichzelf steeds verder gaan ontwikkelen en ook cursussen gaan volgen op het gebied van boetseren. Veelal bij Betsy Nijs in Frankrijk tijdens een jaarlijks terugkerende kunstenaars week.

 

Jan haalt zijn inspiratie uit wat hij om hem heen ziet en mooi vindt en wil dat realistisch overbrengen op doek of in de klei. Inmiddels is Jan 82 en staan zijn handen alleen nog het werken in wat grovere vormen toe. Ook geeft hij nog een ochtend in de week met plezier een cursus boetseren in het atelier en op die manier brengt hij zijn kennis en kunde over voor ook het fijnere werk. Jan blijft zichzelf uitdagen!” Je kunt hem bezoeken in zijn eigen atelier aan het Jan Vermeerplein 13.

foto%20jan%20bijl_edited.jpg

Karin Hibels

Karin Hibels is geboren en getogen in Delft en woon inmiddels ruim 20 jaar in De Lier.

 

Toen ze net in De Lier woonde is ze in contact gekomen met Jan Bijl en toen er een cursusplek vrij kwam bij hem is ze begonnen met boetseren. Klei werd haar favoriete materiaal om mee bezig te zijn.

 

Inmiddels heeft Karin thuis een kleine ruimte omgetoverd tot atelier en is ze daar  aan het experimenteren met handgemaakte vormen en glazuur. Inspiratie haalt ze uit de natuur en het werk van keramisten zoals o.a. de Zweedse Lisa Larson.

 

Het is een mooi en leuk (leer)proces; ontdekken wat kan en wat niet met verrassende (en soms ook tegenvallende) resultaten.

Er is nog heel veel te ontdekken! Karin exposeert bij Jan Bijl aan het Jan Vermeerplein 13.

foto%20karin%20hibels_edited.jpg

Manja en Hans Korving

Manja en Hans Korving zijn glaskunstenaars die zich hebben gespecialiseerd in glasfusen.

Glasfusen is het samensmelten van verschillende stukken glas in een oven bij een temperatuur tot 810°C. Zij voeren dit uit in een klein atelier dat ze thuis hebben ingericht.

 

Ze maken ieder eigen werk en hebben verschillende specialisaties. Ideeën werken ze zowel samen als individueel uit. Ze inspireren elkaar en laten zich inspireren door alles wat ze tegenkomen. Door het ontberen van een ruime werkplek is het een uitdaging om met een minimum aan hulpmiddelen oorspronkelijke “Glasdingen” te maken, steeds vaker in combinatie met andere materialen zoals hout, steen en keramiek. Mallen voor schalen e.d. ontwerpt en maakt Hans in de regel zelf van gasbeton of gips.

 

Hans geeft ook workshops glasfusen en pâte de verre (fijngestampt glas “glaspasta”) voor één of twee personen. Manja is een kei in het vormgeven van taferelen en werkt ook veel met de vlam.

Hans en Manja exposeren in de Domkerk.

foto manja en hans korving glasplaatjes.

Marjan Ruigrok

Marjan Ruigrok is naast haar liefde voor tekenen ook als een blok gevallen voor het boetseren met klei. Ze laat zich hierbij inspireren door de vormen van mens en dier.

Haar grote liefde voor paarden zie je vaak terug in haar werk. Fantasie of naar werkelijkheid.

Al 10 jaar heeft ze boetseerles bij Hannie van Dort, via VU Westland en de laatste anderhalf jaar heeft ze daarbij op de Kleiacademie in Amsterdam kennis gemaakt met het draaien van potten en schalen.

De beelden van Marjan zijn afgewerkt met glazuur, oxides, raku of acryl in rustige kleuren zodat de vorm van het beeld goed tot zijn recht komt.

 

Marjan exposeert met haar beelden in de Domkerk.

paardenhoofd marjan.jpg

Mischa Koorneef

Als kunstfotograaf is Mischa Koorneef een echte autodidact. Eind vorige eeuw is hij begonnen met onderwaterfotografie (en videografie), maar tegenwoordig is hij vooral internationaal bekend om zijn artistiek naakt en portretten. Veelal werkt hij in opdracht (reclame-fotografie) maar sinds een paar jaar richt hij zich ook op vrij werk zoals zijn Liquid Art serie en zijn project “Het Gezicht van Maassluis”. Zijn inspiratie haalt hij uit de mens, de natuur, de wetenschap en de kunst.

In zijn artistieke naaktfoto’s is niet alleen het lijnenspel erg belangrijk, maar ook de vorm. Zijn werk wordt door velen als netjes naakt bestempeld en die kreet is hij uiteindelijk zelf ook maar gaan gebruiken.

Bij zijn portretten draait het vaak om de emotie, maar ook om beauty omdat hij veel ‘Missen’ fotografeert. Een zakelijk portret zal er heel anders uitzien dan een familiefoto voor oma of voor je partner.

Hij geeft veel workshops en cursussen op het gebied van fotografie en Photoshop.
www.FotoFinis.nl

Mischa laat zijn werk zien in de Timmerwerf, Hoofdstraat 63.

mischa koorneef.jpg

Sonja Vollebrecht

Sonja Vollebregt heeft haar eerste schilderles bij Anja Visser gehad toen ze 12 was. De verslaving is toen begonnen. Ze vindt het schilderen heerlijk om te doen.

Daarna heeft ze veel diverse cursussen gedaan: acryl schilderen, Airbruch les,

en werken met olieverf.  Gewoon uitproberen, lekker uit de comfort zone. Ze combineert alles door elkaar en probeert alles uit.  

Sonja maakt ook haar eigen kwasten (knip bv oude scheerkwasten in).

In april staat Sonja op de Europese Airbruch beurs in Rosmalen.

Tijdens de open atelierroute exposeert ze bij Boekestijn aan de Oudecampsweg 4.

sonja%2520vollebregt%2520ijsje_edited_ed

Yvonne Olsthoorn

Yvonne Olsthoorn maakt schilderijen van acryl.

Haar manier van schilderen is los ,geïnspireerd op het impressionisme.

Op de VAK in Delft heeft ze het vak modeltekenen gevolgd.  Door zelfstudie heeft Yvonne haar manier van schilderen verder ontwikkeld .

Haar schilderkunst hangt bij Zuidgeest, Hoogweg 15b.

foto%20yvonne%20olsthoorn_edited.jpg

Anja Keijzer

Anja Keijzer is geboren op de boerderij aan de Oudecampsweg 9 in De Lier. 

Ze schildert al ongeveer 38 jaar, en heeft al 25 jaar haar atelier/winkel ’t Penseeltje op de boerderij waar haar zus Marianne en zwager Henk wonen.

  

Anja schildert graag kleurrijke bloemen en groenten. Bloemen blijven inspireren door de diversiteit van bloemen en de verschillende kleuren.  

                 

Ook schildert ze graag figuratief in combinatie met mixed media. Schilderen doet Anja met acrylverf laag over laag om zo de mooie intense volle kleuren te krijgen. Tijdens de Lierse atelier route laat ze diverse schildertechnieken zien.  

 

Anja schildert met veel plezier, en hoopt dat je dat in haar werk terug  kan zien.   

anja%20keijzer%20irissen_edited.jpg

Ellen Bodmann

Ellen Bodmann heeft van haar passie haar werk gemaakt: tekenen en schilderen in opdracht en het geven van diverse cursussen in haar eigen atelier in Den Haag.

Zij heeft een gelaagde manier van werken in pastelkrijt, houtskool, olie- en acrylverf alsmede aquarel, waarbij zij streeft naar een realistische en gedetailleerde weergave van haar zeer uiteenlopende onderwerpen, met als favoriet 'mens en dier'.

Ellen exposeert bij Boekestijn, Oudecampsweg 4

ellen bodmann eva.jpg

Diana van Walraven

“Kleur hoort bij mijn primaire levensbehoeften. Ik vind het heerlijk om kleurvlakken te laten dansen in een lijnenspel. Met glas en lood kan ik de helderheid en het sprankelende benaderen van wat er in mijn hoofd afspeelt. Na 19 jaar ben ik nog steeds verwonderd wanneer (dag)licht mijn werk levendig maakt.”

Diana Walravens, geboren en wonend in Roosendaal, maakt glas in lood panelen. Naast vrij werk, ook in opdracht. Na een bezoek en een praatje is zij in staat een uniek en persoonlijk werk te maken, die volgens velen meteen “eigen” voelt. Daarnaast geeft zij de cursus en korte workshops glas in lood bij de School voor de Kunsten in Roosendaal. Als Kunstzinnig Dynamisch coach, kan zij haar leerlingen zo begeleiden dat zij letterlijk hun verhaal in gekleurd glas kunnen vertalen. Vervolgens zetten zij hun werk in het licht, zodat ook zij zich kunnen verwonderen over hun eigen kunnen.

Diana’s kleuren bekijken kan op www.dianawalravens.nl en tijdens de open atelier route bij Zuidgeest, Hoogweg 15b

regenboog%20Diana%20Walravens_edited.jpg

Evert vd Dool

Evert van den Dool exposeert bij zijn eigen plekje de “Doolhof” aan de Sportlaan 19.

,,In de druivenkas mag ik mijn gedachten vorm geven” zegt Evert.

Hij laat tijdens de atelier route staal in combinatie met hout zien.

evert%20tatel%20tafel_edited.jpg

John Bijl

John Bijl is op 27 mei 1951 geboren in De Lier en is nu ruim 3 jaar met pensioen. 

Hij heeft 3 kinderen  en 3 kleinkinderen en ze zijn allemaal, inclusief de kleintjes bezig met deze mooie hobby, tekenen en schilderen..

 

John is autodidact, heeft geen opleiding of cursus gedaan. Hij heeft het tekenen en schilderen zichzelf aangeleerd en doet dat ook al zijn hele leven. Daarnaast heeft hij nog meerdere hobby's dus komt tijd te kort.

De laatste 35 jaar maakt John ook mooie werken met het airbrush pistool en  geeft sinds een jaar of 12 les in airbrush en schilderen.

 

“Mooie dingen maken uit de natuur vind ik het allermooiste. Ik hoop nog vele jaren te mogen genieten van deze schitterende hobby”.

John exposeert in zijn eigen atelier, Lindenhof 4.

foto%20john%20bijl_edited.jpg

Kees Stolze en Wim van Delft

Locatie ‘ de Ysbreker’

Voorheen was de tuin en het woonhuis van Kees Stolze en Wim van Delft in het midden van het dorp een terugkerende locatie in de route.

Nu gaan zij verhuizen en gaan samen met samen met Cobi en Arie, en Anneke en Henk op boerderij ‘de Ysbreker‘ wonen,  een idyllisch plekje aan de Kralingerweg 12-14.

Zij geven Marjolein Burbank en Max Schellenbach de gelegenheid om in het verbouwde voorhuis te exposeren en Thea Bonnecroy van Steenslag 94 heeft daarvoor buiten de ruimte tot haar beschikking.

huissleutels

Marijke van Ruyven en Nelleke de Ligt

Marijke van Ruyven en Nelleke de Ligt hebben samen de stoute schoenen aangetrokken om hun kunstzinnige activiteiten op het gebied van keramiek aan te vullen met een geheel andere materie, te weten parels, bewerkt naar een eigentijds beeld. “Love for Pearls” is zeer verheugd mee te  doen met de 13e open Atelier Route.

 

Marijke en Nelleke kennen elkaar sinds de jaren ’90 en werken vanaf die tijd ook regelmatig samen. Hoewel ieder een eigen karakter van werken heeft, weten ze altijd een harmonie te creëren in het eindresultaat. Marijke heeft altijd de voorkeur gehad om de draaischijf te gebruiken, terwijl Nelleke zich veel meer toelegt op het handvormen. Totaal andere technieken en inzichten.

Het is dan ook uitdagend om te zien hoezeer deze verschillende inzichten dan in de nieuwe samenwerking naar voren komen. Gewaagd, creatief, uitdagend en graag gezien  zijn opmerkingen die je veelvuldig hoort.  Zij zullen u graag aan de stand bij Zuidgeest, Hoogweg 15b, verwelkomen en van uitgebreide uitleg voorzien. 

foto%20marijke%20en%20nelleke%20hanger_e

Max Schellenbach

Max Schellenbach is geboren in 1948 in Delft en is op jonge leeftijd geïnspireerd door zijn artistieke familie.

Schilderen, muziek en cabaret zijn hem van kinds af aan bijgebracht.

Hij heeft daarom op jonge leeftijd gekozen voor het vak kunstenaar en wel als kunstschilder.

Max heeft zich ontwikkeld als autodidact, heeft het als Delftse kunstenaar ver geschopt en is daar samen met zijn vrouw Wil trots op.

Max is al vroeg bekend geworden nadat hij als beroepskunstenaar de publieksprijs heeft gewonnen. Dit was de jaarlijkse Koninklijke prijs voor jonge kunstenaars tot 35 jaar in het paleis op de Dam in Amsterdam. Daarna heeft hij zich ontwikkeld met een zeer eigen stijl.

Door particulieren, kunst handel, musea en galeries zijn vele werken van hem aangekocht. Max werkt nog steeds in opdracht en exposeert ook nog regelmatig. Nu bij locatie de Ysbreker aan de Kralingerweg 12-14.

max schellenbach.jpg

Pauline Hertsenberg 

Hobby Atelier Bizzie, Rembrandtstraat 15: Pauline Hertsenberg beoefent een heleboel technieken. Naast schilderijen en tekeningen maakt zij ook veel beelden van oude T-shirts met Paverpol, beelden van gasbeton en mozaïekwerk.

In deze Lierse Atelier Route wil zij vooral haar paverpolbeelden en houtskool / pasteltekeningen laten zien.

 

 "Juist die afwisseling van technieken vind ik leuk om te doen. Daarmee blijf je niet steken op één werkwijze, maar ga je jezelf uitdagen om eens iets anders te proberen. Het is ook heerlijk om het aan anderen te leren, daarom geef ik al 20 jaar veel workshops in mijn atelier. Je ziet mensen daarbij ‚groeien’ in hun werk en trots en verbaasd zijn over hun resultaat en die reacties inspireren mij weer om nieuwe dingen te proberen”.

pauline%20hertsenberg%20mick%20jagger_ed

Thea Bonnecroy

Thea Bonnecroy van Steenslag94 bewerkt steen op ambachtelijke wijze.

 

Het dun bewerken van de steen behoort tot ėėn van haar grootste uitdagingen. De ambitie om te groeien is haar zoektocht in steen. De uiterlijke hardheid aftasten, begrijpen, voelen en samen veranderen.

 

In haar werk is Thea op zoek naar beweging en gevoel zonder tussenkomst van regels. In 2001 heeft ze zich als beeldend kunstenaar gevestigd in haar atelier Steenslag94, waar ook lessen te volgen zijn. Atelier Steenslag94 is gast op de Kralingerweg 12-14, De Lier. 

 

www.theabonnecroy.nl    www.steenslag94.nl

foto thea bonnecroy.jpg
  • Facebook