Laatste nieuws

De Open AteLIER Route in De Lier heeft een record aantal bezoekers opgeleverd. Geholpen door het mooie weer en het gevarieerde aanbod kwam het bezoekersaantal op (geschat) ruim 1800 te liggen op de drukste punten. Honderden bezoekers bezochten de dertien locaties waar 35 kunstenaars hun werk presenteerden. Een van de locaties was de Domkerk die voor het eerst is opgenomen in de route. Een experiment dat zeker navolging verdiend, zo is de mening binnen de organisatie die de succesvolle resultaten binnenkort in een evaluatie op een rijtje zet. Over twee jaar zal de volgende Open AteLIER Route gehouden worden.

Parkeren auto’s
De locaties 5, 6, 8, 9, 10 en 11 liggen dicht bij elkaar. Op het Rankplein (achter de Domkerk) is volop parkeergelegenheid. Ook kunt u op het Oranjeplein parkeren (let op uw parkeerschijf) of bij de katholieke kerk voor de locaties 12 en 13.

Oversteekplaatsen
Er zijn een paar plaatsen in de Route waar u moet oversteken. Wees hier voorzichtig! Het betreft de rotondes op de N223 en de oversteek op de brug op de Sportlaan. Aan beide zijden zijn twee locaties (8 en 9) te vinden.

Eetgelegenheid
U hoeft tijdens de route niet om te komen van de honger of dorst:
Cafetaria ’t Puntje (Sportlaan 25)
Cafetaria de Eethoek, (Hoofdstraat / Prinses Margrietstraat 5)
Cafetaria Snackers (Hoofdstraat 115/A)
Lunchroom Bijzonder (Hoofdstraat 7-9) op zondag koffie etc.
NON pop-up (Hoofdstraat 30)
Grillroom-Pizzeria Shalom (Hoofdstraat 67)
Aksu Turkse Specialiteiten (Hoofdstraat 87)
Pizza Lier (Michiel A. de Ruyterstraat 22)
Theetuin de Bongaard (Hoofdstraat 63a) zondag tot 14.30 uur
Eetcafé De Witte (Karel Doormanlaan 21a)
China Garden (Kerklaan 16-20)
En uiteraard staan bij diverse exposanten de koffie en thee klaar!

‘Bijzonder’ glas
Tijdens de Open AteLIER Route kunt u bij Nel van Dijk-Koffeman (glasatelier De Hoofven) handgemaakte glazen schaaltjes, hangertjes e.d. kopen. De volledige verkoopopbrengst is bestemd voor Lunchroom Bijzonder. Doel en opzet van de lunchroom is om mensen met een verstandelijke beperking deel te laten nemen aan de maatschappij.
Natuurlijk kunt u daar terecht voor de inwendige mens maar ook voor kunst. Want niemand minder dan de bekende Westlandse fotograaf Thierry Schut laat er ‘vrij werk’ zien.

Sponsors van de Route
Zonder sponsors geen Route, zo simpel is het. Namens alle exposanten hartelijk dank voor jullie steun! In het bijzonder onze hoofdsponsors kringloopwinkel Habbekrats, De Hoofven, Liers Gevoel en Cultuurweb!

 

 

 

 

terug
© Idee Reclame & Communicatie / De Lier